Office management en communicatie (Secretariaat-talen) - derde graad tso

Situering
Deze afdeling is geschikt voor jou als je graag met talen bezig bent.  De 4 vaardigheden in het taalonderwijs - lezen, schrijven, luisteren en spreken - komen uitgebreid aan bod. 

Je verwerft een grondige kennis van het Nederlands, een vlotte kennis van het Frans, het Engels en een praktische kennis van het Duits.  Hierbij staat courante zakelijke communicatie via telefoon, fax, correspondentie en elektronische post centraal.

Bovendien kom je in contact met gevarieerd secretariaatswerk. Zo leer je onder andere post- en tekstverwerking, archivering, het organiseren, ondersteunen en verwerken van vergaderingen.

Nog meer praktische ervaring doe je op via een stage van 2 weken.  Er zijn ook klassikaal georganiseerde bedrijfsbezoeken.

Of je Franse conversatie al wat vlot, kan je toetsen tijdens excursies naar Namen, Luik en/of Parijs. 

Deze afdeling is een goede voorbereiding voor een opleiding tot bachelor in office management (talen, bedrijfsvertaler of medisch-sociaal management).

Oud-leerlingen zijn werkzaam in commerciële bedrijven en de dienstensector en hebben een job waarbij communicatieve vaardigheden belangrijk zijn.

1ste jaar 2de jaar
Richtingspecifieke vakken    
Duits 3 3
Engels
(incl. handelscorrespondentie)
4 4
Frans
(incl. handelscorrespondentie)
4 5
Nederlands 3 3
Zakelijke communicatie
Nederlands
2 1
Secretariaat 5 5*
Recht 2 2
     
Algemene vakken    
Godsdienst 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Wiskunde 2 2
     
Totaal 32 32

* = inclusief stage 2 weken

 

Activiteiten
Volgende activiteiten komen aan bod:  culturele activiteiten zoals theater- en filmvoorstellingen,  bezinningsdagen, sportdag, middagsport, stadsbezoeken, een meerdaagse excursie naar het buitenland, bedrijfsbezoeken, …

 

 

 

© KNMC - site JOMA
Maantjessteenweg 130 - 2170 Merksem
Telefoon: 03/645.59.60 - e-mail: joma(at)knmc.be