Leerlingenraad - JOMAX

Op deze pagina vind je info over de werking van de leerlingenraad.

Situering
  • Wat doet de Leerlingenraad?
  • Hoe functioneert deze?
  • Wat gebeurt er precies op de vergaderingen?

We vroegen het aan leerlingen van de Leerlingenraad …

  • Wij zijn een groep vrijwillige leerlingen die trachten ‘mee te denken’ over het beleid en de organisatie van onze school.
  • Wij mogen voorstellen doen om het voor leerlingen en leerkrachten aangenamer of gemakkelijker te maken om op JOMA secundair te functioneren.
  • Minstens om de twee maanden komen we samen en voor sommige onderwerpen worden extra leerlingen of leerkrachten uitgenodigd. We worden voor de praktische gang van zaken gesteund door twee leerkrachten, maar ook de directie is vaak aanwezig, hierdoor kunnen we doelgerichter werken.
  • We hebben enkele voorstellen van leerlingen door de leerlingenraad kunnen concretiseren. Zo hebben we nu een fruitautomaat en wordt er opnieuw middagsport voor de eerste graad georganiseerd. Er zijn ook tal van kleine vragen, ergernissen, leuke ideetjes, die de leerlingen van de school via de leerlingenraad bespreekbaar maken.
  • Kortom, we zijn een leuke groep ‘leerlingen met een mening’ en we nodigen alle enthousiaste, positief denkende creatievelingen uit om ons te komen versterken!

De vergadering wordt geleid door Mevr. M. Van Kerckhoven en Mevr. V. Schollaert.

Heb jij een vraag of opmerking waarvan je vindt dat ze besproken moet worden op de leerlingenraad? Geef ze door aan de afgevaardigde van jouw klas/studierichting voor de leerlingenraad. Hij/zij zal je verder op de hoogte houden via het verslag dat na elke vergadering opgesteld wordt. Je kan dit verslag trouwens terugvinden op onze 'Elektronische leeromgeving'.

Activiteiten

Facebookgroep JOMAX
Bezoek als JOMA secundair-leerling de Facebookgroep van de leerlingenraad! (aanmelding vereist)

© JOMA secundair
Maantjessteenweg 130 - 2170 Merksem
Telefoon: 03/645.59.60 - e-mail: info(at)jomasecundair.be