Baloe

Vertrouwensleerlingen voor leerlingen van het eerste jaar

Een groep enthousiaste leerlingen van het zesde jaar stellen zich ter beschikking als vertrouwensleerling voor leerlingen van het eerste jaar. Zij bieden een luisterend oor voor deze leerlingen, zijn tevens peter en meter van een eerste jaar en organiseren activiteiten voor en met hen. Kortom zij zorgen ervoor dat de leerlingen van het eerste jaar zich snel thuis voelen op onze school.

De naam Baloe werd door de vertrouwensleerlingen zelf gekozen. Baloe is de zorgzame beer uit Jungle Book. Bovendien schuilen de letters B en L in de naam en die verwijzen dan weer  naar het doel van dit project namelijk “Begeleiding” door “Leerlingen”.

De Baloeleden werken samen met het begeleidingsteam van de school en zullen leerlingen ook doorverwijzen naar de leerlingbegeleidster. Onze vertrouwensleerlingen volgen een basiscursus gesprekstechnieken en zullen discreet omgaan met alle informatie. Bovendien volgen zij ook opleidingssessies over verschillende onderwerpen. Zij krijgen ondersteuning van enkele leerkrachten die met hen regelmatig activiteiten evalueren en bespreken.

Leerlingen die een gesprek willen met één van de leden kunnen hen aanspreken of aankloppen aan het Baloelokaal op dinsdag en donderdag van 12.10 u tot 12.50 u. Op maandag en vrijdag zijn er ook Baloe’s aanwezig op de speelplaats van 12.20 u tot 12.50 u.


© JOMA secundair
Maantjessteenweg 130 - 2170 Merksem
Telefoon: 03/645.59.60 - e-mail: info(at)jomasecundair.be