Studiekeuzebegeleidingstraject 2de jaren

Wat na de eerste graad secundair onderwijs? De juiste studierichting kiezen is een hele opgave. Hieronder volgt het dat op 26 februari 2018 van start gaat voor de leerlingen van het tweede jaar.


Vanaf 26 februari organiseren we voor alle klassen van het tweede jaar een studiekeuzevoormiddag. Deze start telkens met een uurtje zelfevaluatie. De leerlingen gaan op zoek naar hun interesses en mogelijkheden. De titularis begeleidt hen hierin. Vervolgens geeft de heer Wieƫrs van het CLB uitleg over de structuur van het secundair onderwijs. Uiteraard is er kans tot vragen stellen!


Daarna kunnen de leerlingen zelf aan de slag in het computerlokaal. Ze zoeken dan gericht informatie op over de verschillende richtingen via de website www.onderwijskiezer.be


We sluiten de voormiddag af met een reflectiemoment waaruit een eerste studiekeuze duidelijk kan zijn.

Op zaterdag 21 april 2018 nodigen we de ouders tijdens het openschoolmoment uit op een infosessie. We stellen dan onze studierichtingen in de tweede graad uitgebreid voor.


Op het einde van het schooljaar bespreekt de klastitularis het studieadvies van de klassenraad met de ouders en de leerling.

Door deze intensieve begeleiding trachten we onze leerlingen zo goed mogelijk te sturen bij het nemen van de juiste beslissing voor hun studieloopbaan!
© JOMA secundair
Maantjessteenweg 130 - 2170 Merksem
Telefoon: 03/645.59.60 - e-mail: info(at)jomasecundair.be