Renovatie sanitair speelplaats M

De werken aan het sanitair blok op speelplaats Maantje zijn intussen zo goed als klaar. Het gebouw werd volledig gerenoveerd om nieuwe toiletten voor jongens en meisjes te installeren. De Vlaamse overheid subsidieerde ons project. Volg hier hoe het renovatieproject verlopen is.

Ingebruikname nieuwe sanitair blok
Na enkele weken afwerkingsperikelen is de voorlopige ingebruikname van het sanitair op speelplaats Maantje een feit! In de paasvakantie werkt men verlichting en plafond definitief af.Week 15
Na de toiletten komen de hokjes eraan. Het einde van het project nadert!


Week 14
Deze week geen foto's van het project: er werden geen opvallende werken uitgevoerd. Toch lag de werf niet stil. Weldra zullen de nieuwe toiletten in gebruik genomen worden!

Week 13
Meisjes én jongens binnenkort heel welkom!


Week 12
Kleur! Vloer en wanden krijgen tegels, plafond is met akoestische gyproc afgewerkt.


Week 10 en 11
Week 10 lag de werf stil: kerstvakantie, ook in de bouw. Zo kon de chape drogen. In week 11 was het alweer 2017 en werden de gevelstenen van de oude deuropeningen bijgemetst. Ook aan de binnenafwerking werkte men verder: het plafond krijgt stilaan zijn definitieve uitzicht.


Week 9
In het vernieuwde gebouw komt vloerverwarming. Die ligt klaar en zal nog voor de kerstvakantie met chape bedekt worden. Eerste week januari metst men de oude raamopeningen in de buitenmuren toe. Aannemer Total Projects uit Vorst-Laakdal zorgt ervoor dat alles vlot en volgens planning verloopt.


Week 8
Resultaat na één week stevig werk in de jongenstoiletten: isolatie ondervloer is klaar, gyproc wanden zo goed als. In de meisjestoiletten staat men even ver. Nu wachten tot de vloer droog is, dan komt de vloerverwarming aan de beurt.


Week 7
Meisjestoiletten in aanbouw: begin van de week en einde van de week... de werken schieten op! De loodgieter legde alle leidingen en zorgde voor de ventilatiekanalen die in het plafond zullen weggewerkt worden. Deze week is de elektricien ook aan zijn installatiewerken begonnen.


Week 6
Deze week volop bedrijvigheid op de werf. De dikke laag isolatie die onder het bestaande dak wordt geplaatst levert het meest opvallende resultaat op. Hieronder zal later als afwerking een brandwerend gyproc plafond geplaatst worden.


Week 5
De renovatie is ontworpen door Wendy Peeters van architectenbureau Plan-X & partners in Ekeren. Zij volgt de werken van nabij op. Deze week waren de loodgieters aan de slag. Zij hebben intussen het grootste deel van hun werk achter de rug.


Week 4
De oude deur- en raamopeningen zijn toegemetst. Nadien is deze week beton gestort over de afvoerleidingen. Op het uitgehard beton plaatst men nu de 'sanbloc' inbouwreservoirs voor de toiletten.


Week 3
De opbouw in het sanitair blok van speelplaats Maantje is deze week schuchter gestart: er liggen alvast nieuwe afvoerleidingen.


Week 2
De sloopwerken zijn afgerond. Sanitair blok op speelplaats Maantje staat er kaal bij. Na de herfstvakantie begint de heropbouw van de vloer in het gebouw: leidingen leggen en beton gieten.


Week 1
De eerste week afbraakwerken zit erop. Stap voor stap wordt duidelijk wat de bestaande toestand van de ruwbouw is en hoe we de opbouw zullen moeten aanpakken.
© JOMA secundair
Maantjessteenweg 130 - 2170 Merksem
Telefoon: 03/645.59.60 - e-mail: info(at)jomasecundair.be