Ict-stage te Madrid

Zaterdag 15 februari 2020 - Stadsverkenning

Vandaag trokken we naar Plaza Major, Mercado San Miguel, Cripta de la Catedral, Neo-Romanica en Palacio De Cibeles. Daarnaast hebben we nog wat rond gelopen in de wijken van Madrid.Woensdag 12 februari 2020 - Museumbezoek na het werk

Vandaag hebben we de werkzaamheden die we gisteren hadden aangevat, uitgevoerd in andere lokalen. Na afloop van onze stagedag trokken we naar een museum dat de geschiedenis van Madrid belicht. En daar vielen best wel wat mooie schilderijen te bewonderen.Dinsdag 11 februari 2020 - Uitvoeren van ict-taken

Vandaag configureerden we double boot systemen (Madrid Linux, Windows). Daarbij schakelden we de automatische Windows updates uit en kregen we de opdracht om een een double boot aan te maken via de BIOS. In geen tijd hadden we dat voor elkaar!
Daarnaast verrichten we nog wat problem solving (o.a. boot repair, oplossen netwerkproblemen, enz.) en brachten we niet meer werkende machines weer tot leven.Maandag 10 februari 2020 - Start van de ict-stage

Op maandag 10 februari startten wij - Brent en Ruben - onze ict-stage. Na de kennismaking met de mensen van onze partnerorganisatie, een korte stadsverkenning volgde op de stageplaats het introductiegesprek en de kennismaking met de collega's. Daarna installeerden we ons op onze werkplek en maakten we ons klaar voor de eerste ict-opdrachten.Maandag 10 februari 2020 - Eerst ontbijten!

Eindelijk is het zover! De stage waar we zo lang hebben naar uitgekeken, gaat vandaag starten! Eerst nog even genieten van een goed ontbijt in ons gastgezin.


Maandag 9 december 2019 - Situering van de stage

Via het Erasmus+-project, dat leerlingen van het secundair onderwijs de kans geeft om in een Europese context stage te lopen, gaan leerlingen van onze richting Informaticabeheer in februari hun stage ict volbrengen op twee bedrijven te Madrid.

De stage in Madrid biedt een meerwaarde die zich situeert op verschillende vlakken. De leerlingen zullen hun ict-kennis en vaardigheden in de praktijk kunnen aanscherpen en daarnaast ook hun communicatieve mogelijkheden verder verruimen.

Daarnaast krijgen de leerlingen via het Erasmus+-stageprogramma de kans om skills te ontwikkelen die hen - zowel bij het voortstuderen als in het latere professionele leven - van pas zullen komen. Flexibiliteit aan de dag leggen, verantwoordelijkheid opnemen, vrijheid hanteren, verblijven in een gastgezin, functioneren in een Europese grootstad ... Het zijn zaken die een extra dimensie geven aan deze stage.

Samen met de leerlingen kijken we uit naar deze uitdaging die ongetwijfeld zal uitgroeien tot een geweldige ervaring!
© KNMC - site JOMA
Maantjessteenweg 130 - 2170 Merksem
Telefoon: 03/645.59.60 - e-mail: joma(at)knmc.be