Ict-stage te Barcelona

Onze school biedt ook dit schooljaar via Erasmus+ stages aan in een Europese context. Intussen zijn de twee geselecteerde leerlingen - Alex en Doni uit 6 informaticabeheer - gestart met hun stage te Barcelona. Hoe het hele avontuur verloopt, kun je hier lezen.

Start van de tweede stageweek
De eerste stageweek zat erop vooraleer de leerlingen het goed en wel beseften. Intussen is op maandag 25 februari de tweede stageweek begonnen en werken Alex en Doni gestaag verder aan hun opdrachten. Alex werkt helpdesktickets af en zorgt voor de computerinfrastructuur in de verschillende leslokalen van de universiteit, terwijl Doni zich verder in Arduino verdiept.


Bezoek aan het stadion van FC Barcelona
De ploeg FC Barcelona spreekt bij elke voetballiefhebber tot de verbeelding. Geen wonder dus dat Alex en Doni naar het Camp Nou-stadion trokken en de bijhorende interactieve tentoonstelling (Camp Nou Experience) bezochten, die de verschillende hoogtepunten van de club multimediaal naar voren brengt.


De stageplaatsen: Universitat de Barcelona en Ping Pong Technologies
Intussen hebben onze leerlingen reeds de eerste stageweek achter de rug. Alex verzorgt mee de end-user support op de Universitat de Barcelona, terwijl Doni werkt met Arduino op het hippe Ping Pong Technologies.


Barcelona, cultuurstad
Cultuur is alomtegenwoordig in Barcelona. Grote pleinen en bouwwerken sieren de stad, met de Sagrada Familia als imposant sluitstuk. Gezien onze leerlingen hun taken vroeg in de ochtend aanvatten, rest er nog tijd om na het aflopen van de werkdag de stad verder te ontdekken.


Introductie op de stageplaatsen
Op maandag 18 februari vatten Alex en Doni hun stage aan op de stageplaatsen. Alex loopt stage op de Universitat de Barcelona, waar hij deel uitmaakt van het helpdeskteam en de nodige tickets opvolgt en afwerkt. Doni werkt als stagiair bij Ping Pong Technologies en voert er Arduino-configuraties uit.


Stadsverkenning te Barcelona
Alex en Doni uit 6IB kwamen zaterdag 16 februari goed aan te Barcelona. Dit in functie van hun ict-stage, die kadert in "JOMA InterBIT", een stageproject. Onze leerlingen verblijven daarbij 2 weken in een Spaans gastgezin. Op zondag stond een heuse stadsverkenning op het programma met een bezoek aan de meest in het oog springende buurten.© KNMC - site JOMA
Maantjessteenweg 130 - 2170 Merksem
Telefoon: 03/645.59.60 - e-mail: joma(at)knmc.be