Ict-stage te Barcelona

Onze school biedt ook dit schooljaar via Erasmus+ stages aan in een Europese context. Intussen zijn de vier geselecteerde leerlingen - Monzer, Gabriel, Mikâil uit 6 informaticabeheer en Amin uit Boekhouden-informatica - gestart met hun stage te Barcelona. Hoe het hele avontuur verloopt, kun je hier lezen.

De stageplaatsen: PingPong Technologies en Autogestion Informatica
Mikâil loopt stage bij PingPong Technologies en werkt er aan motion detection in functie van webcam-beelden. Monzer daarentegen verricht o.a. installaties van security cams.


De stageplaatsen: Universitat Barcelona
Gabriel loopt stage aan de universiteit van Barcelona (departement vreemde talen) en heeft zijn werkplek in een heel mooi historisch gebouw.


Start van de ict-stage
Op maandag 22 januari startten Monzer, Amin, Gabriel en Mikâil hun ict-stage. Dit op verschillende bedrijven/onderwijsinstellingen. Na het introductiegesprek en de kennismaking met de collega's, installeerden ze zich op hun werkplek en maakten ze zich klaar voor hun eerste opdrachten. We wensen hen daarbij veel succes!


Barcelona, cultuurstad
Cultuur is nooit ver weg in Barcelona. Zo stond op zondag een heuse stadsverkenning op het programma met een bezoek aan de meest in het oog springende buurten.


Aankomst te Barcelona
Monzer, Amin, Gabriel en Mikâil uit 6IB kwamen zaterdag 20 februari goed aan te Barcelona. Dit in functie van hun ict-stage, die kadert in "JOMA Interlearn++", een stage-uitwisselingsproject. Onze leerlingen verblijven daarbij 2 weken in Spaanse gastgezinnen. Wij kijken samen met hen uit naar een succesvolle start van de stage.© KNMC - site JOMA
Maantjessteenweg 130 - 2170 Merksem
Telefoon: 03/645.59.60 - e-mail: joma(at)knmc.be