Ict-stage te Barcelona

Zoals eerder bekend gemaakt, kan onze school ook dit schooljaar via Erasmus+ stages aanbieden in een Europese context. Intussen zijn de twee geselecteerde leerlingen - Robin en Simon uit 6 informaticabeheer - gestart met hun stage te Barcelona. Hoe het hele avontuur verloopt, kun je hier lezen.


Einde van de stage
Een stageperiode van twee weken? Ze vliegt écht voorbij als je de kans hebt om in een bruisende stad als Barcelona stage te lopen. Hoe dan ook: het verblijf in een Spaans gastgezin, de ict-stage aan afdelingen van de universiteit, het lekkere eten, de mooie stad, het uitstekende openbaar vervoer ... ze hebben allemaal bijgedragen tot een onvergetelijke ervaring. Dat via het 'JOMA Interlearn+'-project, mede mogelijk gemaakt dankzij Erasmus+. We kijken alvast uit naar nieuwe stageopportuniteiten in een Europese context!

Bericht gepubliceerd op za 18-02-2017

Barcelona, cultuurstad
Cultuur is nooit ver weg in Barcelona. Zo stonden in het universiteitsgebouw allerhande grote poppen opgesteld, die recent bij een opvoering gebruikt werden. In de stad zelf kan je overigens ook heel wat cultuurobjecten terugvinden.

Bericht gepubliceerd op vrij 17-02-2017

Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) - BarcelonaTech
De Polytechnische Universiteit van Catalonië of Universitat Politècnica de Catalunya, ook wel BarcelonaTech genoemd, is een technische universiteit. Hier kan je studierichtingen als industrieel ingenieur, architectuur, fysica, chemie, enz. terugvinden, naast uiteraard 'computer sciences'. De moderne campus omvat naast de nodige studiegebouwen en onderzoekscentra ook een supercomputing center, heel wat incubator sites en huisvest ook spin-offs van de UPC.

Bericht gepubliceerd op do 16-02-2017

Universitat de Barcelona
De Universiteit van Barcelona is gehuisvest in een prachtig historisch gebouw, dat ook een mooie binnenplaats en tuin omvat. In dit gebouw verzorgt Simon mee het systeembeheer van de werkstations van o.a. de taalafdelingen. Fijn om in deze mooie klassieke universiteitsomgeving stage te lopen.

Bericht gepubliceerd op woe 15-02-2017

Stageopdrachten opvolgen
Stageopdrachten worden tijdens weekdagen met veel enthousiasme verder opgevolgd en uitgewerkt op de stageplek. Jammer dat de stage er na week 2 al op zit!

Bericht gepubliceerd op di 14-02-2017

Stadsverkenning
Ook stadsverkenning staat tijdens het weekend op het menu, met o.a. een bezoek aan de Plaça Reial, een wandeling langs het Barceloneta-strand, een tocht doorheen de Barri Gòtic, ... Oude en nieuwe architectuur werden in Barcelona op een geslaagde manier met elkaar gecombineerd, wat bijdraagt tot de dynamiek van de stad.

Bericht gepubliceerd op ma 13-02-2017

Ict-opdrachten uitvoeren
Robin ontwikkelt rond het thema 'hernieuwbare energie', een werkdomein waar de Universitat Politècnica op focust. Dit in het interactieve platform Moock, waarin hij de nodige speltechnologie in functie van de aangeboden content tot stand brengt. Simon ontfermde zich intussen over het verwerken van tickets die in het helpdesk platform binnen kwamen. Geen gemakkelijke opdracht, daar sommige zaken in het Catalaans geschreven worden. Gelukkig is er 'Google Translate' waar je steeds een beroep op kunt doen.

Bericht gepubliceerd op vrij 10-02-2017

De stageplaatsen
Simon loopt stage aan de universiteit van Barcelona en heeft zijn werkplek in een heel mooi historisch gebouw. Robin doet stage op de UPC, de 'Universitat Politècnica de Catalunya', kortweg ook weergegeven als 'BarcelonaTech'.

Bericht gepubliceerd op di 07-02-2017

Start van de ict-stage
Maandag 6 februari startten Robin en Simon uit 6IB hun ict-stage aan afdelingen van de universiteit van Barcelona. Na het introductiegesprek en de kennismaking met de collega's, installeerden ze zich op hun werkplek en maakten ze zich klaar voor hun eerste opdrachten. We wensen hen daarbij veel succes!

Bericht gepubliceerd op ma 06-02-2017

Aankomst te Barcelona
Robin en Simon uit 6IB kwamen zaterdag 4 februari goed aan te Barcelona. Dit in functie van hun ict-stage, die kadert in "JOMA Interlearn+", een stage-uitwisselingsproject. Onze leerlingen verblijven daarbij 2 weken in Spaanse gastgezinnen. Wij kijken samen met hen uit naar een succesvolle start van de stage.

Bericht gepubliceerd op za 04-02-2017© JOMA secundair
Maantjessteenweg 130 - 2170 Merksem
Telefoon: 03/645.59.60 - e-mail: info(at)jomasecundair.be