Bezoek aan computermuseum en CeBIT 2017

De leerlingen van het vijfde jaar Informaticabeheer maakten eind maart een ict-excursie, waarbij ze in Duitsland het computermuseum (Paderborn) bezochten en de dag daarop de ict-beurs CeBIT 2017.

In het computermuseum te Paderborn maakten we kennis met de eerste vormen van automatisering. Niet enkel vroege rekenmachines passerden de revue; ook de automatisering van weefmachines via ponsbanden was er te bekijken. Daarnaast waren allerhande toestellen uit een recenter verleden er te bewonderen, zoals o.a. de Commodore 64, de Atari, de Apple 1 en zijn opvolgers. Zondermeer een revelatie om dit met eigen ogen te kunnen bekijken.

 

Na afloop van ons bezoek reisden we verder door naar Hannover, waar we de volgende dag CeBIT 2017 zouden bezoeken.

CeBIT 2017 - de grootste ict-beurs van Europa - gaf ons de mogelijkheid om kennis te maken met een aantal nieuwe technologieën en trends. Security, het cloud-gebeuren en de omgang met grote hoeveelheden data stonden er centraal.

 

Voorts werd er veel aandacht besteed aan drones en 'IoT', het 'Internet Of Things'.

 

Tijdens de terugrit naar huis op vrijdag werd nog halt gehouden in Düsseldorf, waar een wandeling langs enkele vernieuwde stadswijken volgde.
© JOMA secundair
Maantjessteenweg 130 - 2170 Merksem
Telefoon: 03/645.59.60 - e-mail: info(at)jomasecundair.be